Får bedre treningshverdag enn landslaget

-Vi har dårligere økonomi enn landslaget, da må vi kompensere med å være smartere.

Det sier trener Knut Tore Berland i Team Mesterbakeren som har innført boplikt på Lillehammer for å gjøre treningshverdagen bedre.

 

Håvard Gutubø Bogetveit, Fredrik Mack Rørvik, Martin Femsteinvik, Tore Leren, Emil Nyeng og Aleksander Fjeld Andersen er løperne på teamet kommende sesong.

 

-Det laget vi har i år er fullt på høyde med rekruttlandslaget til Norges Skiskytterforbund. Lykkes vi med å skape en bedre treningshverdag enn landslagene blir vi bedre mener Berland.

 

Mens landslaget møtes på samlingene og reiser hver til sitt etterpå kjører Team Mesterbakeren både samlinger og fellesøkter på hverdagene.

 

Boplikt på Lillehammer

Espen Nordby Andersen, den tidligere landslagstreneren for skiskyttergutta er styreleder i teamet. Han er tydelig på hva som skal til.

 

-Skal du være på Team Mesterbakeren er det boplikt på Lillehammer. Det gjør vi for å skape en bedre treningshverdag enn det landslaget har. Vi får bedre kvalitet i hverdagen når vi har matching, og vi får bedre tid til hver enkelt utøver når vi kan jobbe sammen i hverdagen.

 

-Selv om økonomien er mye dårligere enn landslagets er vi likevel privilegerte. Vi har kanskje Norges beste skiskyttertrener heltidsansatt. Han er bosatt på Lillehammer og kan følge opp løperne i hverdagen. Det sier Nordby Andersen som ser frem til årets sesong.

 

Trener Knut Tore Berland har erfaring både som landslagstrener i Norge, trener i Canada og Russland og ikke minst 16 år på NTG. Berland er inne i sin 4. sesong i Team Mesterbakeren.

 

Emil Nyeng blir skiskytter

Langrennsløperen Emil Nyeng, med 10 World Cup starter for Norge har lagt bort langrenns satsingen og blir skiskytter.

-At Emil er tatt ut på laget gir han en mulighet til å bli skiskytter på rekordtid. Samtidig vil han tilføre gruppa langrennskapasitet. Vi har mye å lære fra langrenn, så dette blir bra sier Berland.

De andre gutta på laget er etablerte skiskyttere med ambisjoner om å ta steget til World Cup nivå.

Tore Leren er junior-verdensmester. Han har slitt med sykdom de to siste årene, men meldes klar etter at sesongens første samling er unnagjort på Sjusjøen. Leren er inne i sin 4 sesong på laget.

Håvard Gutubø Bogetveit ble i vinter nummer 4 i EM med store deler av OL feltet på startstrek. Bogetveit kommer fra rekruttlandslaget og har flere World Cup starter.

Martin Femsteinvik flytter fra snøfattige Hardanger til Lillehammer. Femsteinvik ble Norgesmester i vinter og har representert Norge i IBU cupen de siste årene og er kjent for å ha en av verdens raskeste standplassopphold.

Fredrik Mack Rørvik er inne i sin 2. sesong på Team Mesterbakeren. Rørvik var god i IBU cupen i fjor, og er en av verdens beste skyttere.

Aleksander Fjeld Andersen er med sine 21 år teamets yngste. Fjeld Andersen har vært Norges beste junior de siste årene og har markert seg sterkt i seniorklassen, blant annet med 2. plass i NM.

 

Dette er Team Mesterbakeren

Team Mesterbakeren er Norges beste private skiskytterteam. Målet er at løperne skal representere Norge i IBU og World Cup.

 

Teamet ble etablert i 2013 og har fostret flere landslagsløpere. Sist Vetle Sjåstad Christiansen som ble tatt ut på elitelaget denne sesongen etter to sesonger i Team Mesterbakeren.

 

Biathlonteam AS er selskapet som står bak teamet. Det er et «non-profit» selskap som er etablert for å hjelpe de nest beste løperne til å nå toppen. I styret sitter tidligere landslagstrener Espen Nordby Andersen og skiskytterentusiastene Kjell Gurigard og Tore Nyborg.

 

Teamet er finansiert av gode sponsorer og egenandel fra løperne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *